fokadvies

Een veulen fokken bij je merrie?

Denk je erover na om bij je friese merrie(s) een veulen te fokken maar weet je geen keuze te maken uit de vele goedgekeurde friese dekhengsten dan wil ik je helpen met het bepalen van je keuze. In de zoektocht naar een geschikte friese hengst zal ik rekening houden met jouw merrie(s) en natuurlijk je persoonlijke wensen voor een toekomstig veulen.

In de keuze voor een hengst ga ik uit van;

  • Fokdoel 
  • Verbeterpunten
  • Inteelt en verwantschap
  • Het vermijden van een risicoparing voor wat betreft: waterhoofd en dwerg

 

Kosten:

Voor een fokadvies reken ik 20,00 euro per verzoek en per merrie, hiervoor zal ik je een advies geven voor een 3-tal hengsten als vaderdier voor jouw merrie(s) daarbij rekening houdend met alle bovenstaande punten.

Hoe werkt het?

Het kan heel eenvoudig, dit door mij via de mail (mailadres: fanerberveld@gmail.com) in het bezit te stellen van de stamboeknaam van de merrie met daarbij een duidelijke standfoto van de merrie en de antwoorden op de vragen (fokdoel en verbeterpunten van de merrie) en eventuele andere punten waarbij ik rekening moet houden. Per verzoek één merrie aanmelden.

Nadat ik de benodigde gegevens van de merrie(s) ontvangen heb zal ik je vragen het verschuldigde bedrag over te maken en na ontvangst hiervan zal ik een fokadvies maken en deze binnen 3 dagen in je bezit stellen.

Het spreekt voor zich dat ik volledig onafhankelijk ben ten opzichte van de verschillende hengstenhouders.