Agenda

Voor nadere informatie of aanmelding kun je contact opnemen viaerberveld@planet.nl indien anders dan staat dit bij de activiteit vermeld.

Als je in de toekomst mee zou willen wil ik je adviseren deze pagina in de gaten te houden

Het budget voor de meerdaagse ritten wil ik zo beperkt mogelijk houden. Aangezien de locaties gewild zijn moet er vooraf gereserveerd en betaald worden en zijn er minimale kosten. Bij minder deelname dan vooraf verwacht kan het bedrag aangepast worden. Het spreekt voor zich dat als er budget over is dit onder de deelnemers weer verdeeld zal worden.

Na ontvangst bedrag en accoord bevestiging is je deelname zeker.

Bij onverhoopte verhindering ben je het bedrag verschuldigd. Indien er iemand anders jouw gereserveerde plek in kan vullen kan e.e.a. verrekend worden.

 

7 t/m 14 juni 2021, ruiter- en menvakantie in Drenthe (korter meegaan is mogelijk)

Onder voorbehoud van de Coronamaatregelen heb ik de Alberthoeve in Wateren besproken in het Drents Friese Wold en kunnen wij ons voorbereiden voor een ruitervakantie. Ga je mee naar Wateren? De omgeving bestaat voornamelijk uit brede ruiterpaden zodat aanspanningen ook mee kunnen. Er zijn duidelijke omgevingskaarten beschikbaar met uitgezette routes die in verschillende kleuren zijn aangegeven. Een combinatie van routes is eenvoudig te maken waardoor een route verkort of verlengd kan worden. Door de duidelijke routekaarten is verdwalen uitgesloten ook als je geen gebruik maakt van een uitgetekende ruiterroute.

Er is geen vaststaand programma maar bij droog weer verwacht ik dat er overdag lange ritten gemaakt zullen worden waarbij je zelf de keuze hebt in tempo, afstand en route.
Mijn ervaring is dat de indeling automatisch zal ontstaan door het aangeven van de gewenste rij afstand, richting en tempo. Hierdoor zal de groepssamenstelling per dag kunnen veranderen maar zul je altijd in je eigen tempo (of dat van je paard) en interesse rijden. Buiten het rijden om is het een leuke toeristische omgeving zodat er mogelijkheden zijn voor andere leuke activiteiten.

Kosten:
165,00 euro lang weekend exclusief de maaltijden en krachtvoer voor je paard
366,00 euro week exclusief de maaltijden en krachtvoer voor je paard

Deze bedragen kunnen omlaag indien de groep groter is. Maar de basiskosten zullen in ieder geval niet hoger worden voor het verblijf.

Voor de paarden is er een stal beschikbaar met stro als bodembedekking en ruwvoer, overdag indien het land het toelaat is er ook weidegang. Voor ons ruiters / menners is er een goede accommodatie beschikbaar met kleinere slaapkamers (geen slaapzalen), maaltijden op de locatie, keuken voorzien van alle gemakken (ja ja er is zelfs een vaatwasser), goede douches, toiletten, een woonkamer en een eigen buiten, tv, wifi, en ook is er voldoende parkeergelegenheid voor auto en trailer / vrachtwagen en de kosten van schoonmaak en toeristenbelasting.

Heb je geen eigen paard dan is er een paard van de locatie beschikbaar. Maar bij een nabijgelegen manege konden eerder paarden gehuurd worden. (zelf te regelen)

Als je (jullie) mee zouden willen dan hoor ik graag.

Let wel: iedereen neemt deel aan deze vakantie voor eigen risico en verantwoording.

Indien de Corona het niet toelaat dat deze ruitervakantie door kan gaan heb ik besproken dat de vakantie verzet kan worden.

Voor nadere informatie en aanmelding: fanerberveld@gmail.com

 

Eenmaal aangemeld en toch geen mogelijkheid om mee te gaan is het mogelijk dat een ander in jouw plaats deel zal nemen aan de ruitervakantie. 

Aanmelding graag gebruik maken van het deelname formulier onder het kopje: deelname 

Dit graag volledig kopieeren en plakken en met de gegevens via de mail naar mij sturen.

 

Zondagen:

Bijna elke zondag gaan wij met een groepje (hoofdzakelijk friese) paarden naar het bos, meestal vertrek rond 11.00 uur. Kosten zijn er niet, wel is er vaak een vergunning nodig van natuurmonumenten (dit is afhankelijk van de locatie waar wij gaan rijden) en soms een klein bedrag als wij onderweg ergens iets zullen eten en drinken bij een uitspanning. 

(LET OP: als er een vergunning van natuurmonumenten nodig is zou deze gehaald kunnen worden, kosten 25,00 euro voor een jaar).

Foto's van eerdere ritten:

 

 

 

Op 13 april 2013 hebben wij met een aantal friese paarden eigenaren besloten een gezamelijke rit te gaan maken. Deze eerste rit vond plaats in Anhem Noord (georganiseerd door Sanne, van het Friesepaardenforum). Deze rit was zeer goed bevallen mede door de prachtige omgeving, het heerlijke zonnetje en de gezellige en leuke combinatie van ruiters en paarden waardoor besloten is om vaker met elkaar te gaan rijden.

Iedereen mag aansluiten aan onze ritten, echter er is wel een voorkeur voor ruiters met FRIESE paarden.